Valper

KENNEL TRIODAME 

 

Vi har dessverre ikke lenger avl på storpuddel hos oss.  Ta kontakt med valpeformidler i Norsk Puddelklubb ved interesse av puddelvalp.

www.puddelklubb.no

 

 

Puppies from Triodame

 

 

Kennel Triodame har som mål å drive et lite oppdrett av storpuddel i fargene sort og hvit. Målet for oppdrettet er å avle frem vakre pudler med et klokt hode og god helse. Kvalitet fremfor kvantitet. 

Det vil også bli vurdert valpekull på whippeten Blizz. Hun har mange gode kvaliteter, er høyt premiert og har et supert temperament.

Valpene leveres med: NKK´s kjøpskontrakt, stamtavle/registrering, veterinærattest, ID-merket i form av chip, valpepakke (fòr, fòringsliste, teppe, NPK’s valpehefte) samt tilbud om oppfølging og kontakt så lenge hunden lever!  Jeg tilbyr gratis klipp og stell av valpen det første året hjemme hos meg. Pelsstell-kurs i hverdagsstell er obligatorisk for alle puddelvalpekjøpere, og avtales med hver enkelt. Parringen vil følge raseklubbene sine retningslinjer for avl, det vil si tilfredsstille kravene for oppføring på NPK’s og NMK's valpeliste .      


Valpene vil vokse opp sammen med oss og de andre hundene, og det vil bli lagt veldig mye vekt på sosialisering!

Hver valp vil bli omtalt med bilder og tekst på hjemmesiden.  Jeg vil legge ut bilder av valpene slik at dere kan følge de frem til hjemreise. Håper også at valpekjøperne vil sende masse bilder og info når valpene vokser opp. Jeg ønsker at valpekjøperne vil komme til meg om det skulle være noe en lurer på, trenger hjelp til, eller rett og slett for å dele positive ting som oppstår i hverdagen.

Valpene vil bli behandlet med ormekur hver 14.dag  fra 3 ukers alder og frem til levering. Puddelvalpene vil bli badet, barbert og klippet hver uke fra 4 ukers alder og frem til levering. Whippetvalpene vil også bli vant til koklipp og stell før de reiser. Fra de er født og frem til de er 3 uker, bor de skjermet på mitt soverom. Så flytter de ut i stua, og bor der sammen med oss til de reiser hjemmefra. De får være med på et par bilturer, og ellers bli tilvendt dagligdagse lyder og opplevelser som hører med i et hjem.

 

Krav til valpekjøpere: Kennel Triodame selger valper kun til mennesker som har tenkt nøye igjennom hva det innebærer å eie en Stor puddel eller en whippet.  Dere må kunne ta ut ferie eller ha mulighet til å ta med valpen på jobb den første tiden. De neste månedene må dere også ha ordnet det slik at ikke valpen må være hjemme alene hele dagene. Dere må ha tid til å aktivisere og sosialisere valpen så den får de beste forutsetninger videre i livet. Dere må ha råd til å gi hunden det den trenger av kvalitetsfôr, stell, pelsstell, utstyr, kurser, dyrlegebesøk, vaksiner og forsikring.
Dere anbefales å røntge hunden for HD etter fylte 12mnd., og ellers ta den med til dyrlegen når den måtte trenge det. Stor Puddelen er en veldig familiær hund, så det er et krav at den blir en del av familien!

 

En vet aldri hvor mange valper det blir, eller hvordan de utvikles, så ingen får lovnad om valp før de er født og har vokst seg litt til.

Jeg selger ikke valp til folk som tenker på å bruke valpen i blandingsavl (doodler).

Hva skal vi velge? Hanhund eller tispe?

Alle spør om det (og de fleste har bestemt seg for tispe). Jeg er glad i
alle mine hunder, men hvis jeg skulle ha bare en, skulle det være en
HANHUND!

De fleste oppdrettere er enig med meg.

Hanhunder er enkle å forholde seg til, snille og gode, rett på sak,
atletiske, kjærlige og ekstremt trofaste familiemedlemmer.”


 

Ønsker dere en valp fra Kennel Triodame, så send meg en mail hvor dere forteller om dere selv (alle familiemedlemmene), hvorfor dere ønsker dere en valp fra meg, hva dere vil drive med og alt dere ellers kan komme på å fortelle omSend en epost til schipp@online.no hvis du ønsker å stå på en valpeliste hos Triodame, så registrerer jeg det på en uforpliktende valpeliste. Først når valpene er født og du får tilbud om valp, sier du ja eller nei til å fortsette et samarbeid med meg.

Spesifiser om det er storpuddel eller whippet du ønsker.

Stor puddel er en super selskaps-/bruks-/og familiehund på alle måter. Puddel regnes for å være en "klok" hund, og er rangert som nr 2  smartes av alle hunderaser. Den er utrolig lærevillig og elsker nye utfordringer. Psyken er god, og den har stor tro på seg selv. Det er en hund som i voksen størrelse blir ca 25 kg. Den hører til Gruppe 9 - selskapshunder - og liker best å være sammen med familien sin. Det er ikke en hund som vil trives i løpestreng eller hundegård. Puddelen er allsidig, og egner seg godt i alle former for hundeaktiviteter og hundesport. For å nevne noe: Agility, lydighet, brukshundarbeid, besøkshund, terapihund etc. Den trenger pelsstell hele livet i form av jevnlig bad og klipp.

 

Whippeten er en meget behagelig rase, kan være litt aktive som valper (men det kan være individuelt), men som voksne har de en fin av-knapp inne, og en på-knapp ute, storkoser seg foran ovnen på kalde og regntunge dager, eller godt under et pledd i sofaen, en dyne er heller ikke å forakte, whippeten er en meget allsidig rase, den kan f.eks brukes til agility, rallylydighet, lurecoursing, viltspor etc,etc.., fantastisk som familie og turhund, passer like godt til familier med barn, som til pensjonister, og trives også meget godt sammen med andre hunder. Whippeten tilhører Gruppe 10 - Mynderasene.